< Iloleipuri - Sitruunajuustokakku, mustikkakiille

Valmistusohje

Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Sekoita tai vatkaa keskenään rahka, tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuusto-rahkamassan joukkoon ja yhdistä siihen vielä kermavaahto.

Kaada täyte vuokaan keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 3–4 tuntia ennen kiilteen levittämistä.

Kiehauta kiillettä varten vesi kattilassa. Lisää vähitellen joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes liemi paksunee. Anna jäähtyä.

Kun kakku on hyytynyt, ripottele kakun päälle mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, laita ne päälle jäisinä.

Levitä kiilleliemi lusikalla tai pienellä kauhalla marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.

Anna hyytyä jääkaapissa.

Valitettavasti selaimesi on vanhentunut, eikä sivustoa voitu selata!